Gürsel Baran: Yeme İçme Sektörü Siftaha Hazır

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, koronavirüs tedbirlerine ilişkin vaka sayılarına göre yerinde karar dönemine geçileceğinin açıklanmasının tüm sektörlerin ümitle beklediği bir gelişme olduğunu söyledi.

Gürsel Baran: Yeme İçme Sektörü Siftaha Hazır

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, koronavirüs tedbirlerine ilişkin vaka sayılarına göre yerinde karar dönemine geçileceğinin açıklanmasının tüm sektörlerin ümitle beklediği bir gelişme olduğunu söyledi.

Ankara’da restoran, lokanta, kafe türü işletmelerin koronavirüse karşı sıkı tedbirler alarak faaliyete geçmeye hazır olduğunu  söyleyen Gürsel Baran  “Virüsle mücadele, hizmet sektörü altında yer alan işletmelerin bağışıklığını neredeyse yok etti. Lokanta, restoran, kafe türü işletmeleri olan üyelerimiz yaklaşık bir yıldır hem ekonomik hem de psikolojik olarak geriledi. Vaka oranına göre faaliyete başlama kararı adı gibi yerinde bir karar.”  dedi.

Gürsel Baran,  koronavirüs vaka sayılarında Ankara’nın 100 binde 35,49 oranla diğer illere göre düşük seviyelerde kaldığını belirterek, “Verilere göre Ankara’da yeme-içme sektörümüzün faaliyete geçmesini bekliyoruz. Üyelerimiz artık dayanmalarının son sınırındalar. HES kodu, yüzde 50 kapasite ve azami hijyen tedbiri ile müşterilerini ağırlamak, ekonomik faaliyetlerine başlamak istiyorlar.” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner205

banner204