Ravak Yoğurdu Nedir? Nasıl Yapılır?

Mamak'ın meşhur ravak yoğurdu nedir, nasıl yapılır? bilgileri derledik.

Ravak Yoğurdu Nedir? Nasıl Yapılır?

Mamak Belediyesi Kadın Kooperatifi (MAKKOP) girişimi ile tescillenen ve tarihi geçmişe sahip Kutludüğün Mahallesi’ne has ravak yoğurdu, Türk Patent ve Marka Kurumundan (TÜRKPATENT), "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" almıştı.

Yalnızca sütün yağından elde edilerek yapılan ravak yoğurdu yüksek besin değeri ile tam bir şifa kaynağı. Eski dilde sütün kaymağı anlamına gelen yoğurdu üretmek ayrı bir meziyet istiyor. 10 litre sütten sadece 1 kilo elde edilebilen bu özel lezzet, nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor.

NASIL YAPILIR?

Yöreye özgü niteliği açıklaması: Süt kaymağından yapılan yoğurt hiçbir katkı maddesi içermez, krema kıvamındadır. 1 kg yoğurdun elde edilmesi için 10 kg süt kullanılır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner205

banner204